Prvi sastanak SDP-a i DF o saradnji na izborima

Mogućnost podrške zajedničkim kandidatima

U Centrali Demokratske fronte danas je upriličen prvi sastanak pregovaračkih timova Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije BiH.

Sastanku su prisustvovali članovi Radne grupe ispred SDP BiH, koju su činili Damir Mašić, Irfan Čengić, Denis Bećirović, Saša Magazinović, Lana Prlić i Nermina Zaimović-Uzunović.

Osnovna tema ovog sastanka, koji je protekao u veoma otvorenoj atmosferi, bila je analiza stanja na bh. ljevici i procjena modaliteta eventualnog zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Što se tiče načelničkih pozicija, postoji mogućnost podrške zajedničkom kandidatu u nekim općinama. Modaliteti su različiti: zajednički podržati kandidata jedne od ove dvije stranke ili zajednički podržati nezavisnog kandidata, ili kandidata građanske opcije koji ne dolazi iz ove dvije stranke.

Kao što je već ranije najavljeno, obje partije će sa listama za općinska vijeća izaći samostalno. Razgovori ove dvije partije bit će nastavljeni konkretizacijom stavova u kojima se postigne puna saglasnost.

I SDP BiH i Demokratska fronta će, prema vlastitoj dinamici, na ovu vrstu pregovora pozvati još neke stranke, prvenstveno lijeve orijentacije, a obavit će i konsultacije sa nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.