Nermin Nikšić

Moguće je da će lijevo orijentisane stranke imati zajedničke kandidate na lokalnim izborima

Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta su otpočele razgovore o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, čiji je cilj izdejstvovati da sve lijevo orijentisane političke stranke idu sa zajedničkim načelnicima.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić potvrdio je za Klix.ba da su započeli prvi razgovori na nivou predsjednika SDP-a BiH i DF-a.

“U utorak bi trebalo biti konstituisano Predsjedništva SDP-a BiH i onda bi i zvanično trebali započeti razgovori na nivou političkih stranaka. Izvjesno je da postoji raspoloženje i kod DF-a, a i kod SDP-a da na lokalnim izborima imamo zajedničke kandidate za načelnike, a da svako ide sa svojom listom. Nakon tog prvog iskustva imamo u planu raditi na daljem približavanju, odnosno ujedinjavanju ove dvije političke stranke. Svakako, to ne treba da bude zatvoreno za druge stranke lijeve orijentacije”, rekao je Nikšić.

Klix.ba

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.