OO SDP Ilidža

Mnogobrojne inicijative vijećnika SDP-a na Ilidži

Na dnevnom redu 27. sjednice Općinskog vijeća Ilidža našao se Izvještaj o redovnoj djelatnosti i implementaciji projekata boračkih udruženja općine Ilidža u 2018.godini.

Izvještaj se nakon tri godine našao ispred vijećnika i samim tim je načinjen pomak kao i uvid u rad istih.

Vijećnici kuba SDP su uzeli učešće u diskusiji ukazujući na šture podatke pojedinih boračkih udruženja o utrošenom novcu, kao i davajući prijedloge za što kvalitetniji i transparentniji izvještaj.

Izvještaj je u konačnici podržan od strane većine vijećnika Općinskog vijeća.

Još jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu bio je i Prijedlog Plana stipendiranja učenika i studenata slabijeg imovnog stanja za školsku/akademsku 2019/2020.godinu.

Klub vijećnika SDP-a je uvijek podržavao i nastaviti će davati svoju podršku za jedan ovakav projekat stipendiranja mladih osoba. Ove godine za stipendiranje je izdvojeno 120.000 KM (45.000,00 km za srednjoškolsko obrazovanje; 75.000,00 km za visokoškolsko obrazovanje).

Kao i na svim prethodnim tako i na ovoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža, klub SDP je dao najveći broj vijećničkih inicijativa.

Ponovljene su inicijative za popravak krova stare željezničke stanice na Ilidži kao i za odobravanje financijske pomoći vrtiću u Hrasnici. Inicijative koja bi nas približile urbanim svjetskim mjestima stanovanja bile su za postavljanje rent a bike, besplatne internet mreže za područje Ilidže.

Uvođenje e-matičnog ureda na stranici Općine Ilidža kako bi građani apliciranjem elektronskim putem mogli skratiti vrijeme čekanja u redu za izdavanje određenih dokumenata.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.