Denis Čolić, predsjednik Foruma mladih SDP Novi Grad Sarajevo

Mladima i starima

Moja građanska i politička dužnost nalaže mi da se obratim širim narodnim masama, te stoga to ovim putem i činim. Kada sam prihvatio funkciju predsjednika Foruma mladih SDP Novi Grad Sarajevo, Foruma mladih najmnogoljudnije općine u Bosni i Hercegovini, ujedno sam pristao na to da vodim za sobom potencijalno ogroman broj mladih ljudi.

Spreman sam oko sebe okupiti širok spektar ljudi, različitih profila i stavova u domenu socijaldemokratije i lijeve ideje općenito, te se svakodnevno, sa svojim saradnicima, trudim da to činim. Ali, ovih dana posebno mi je teško. Čitajući svakodnevnu štampu, prateći javno mnijenje općenito, te komentare proistekle iz sveukupnih dešavanja, ne osjećam se baš najbolje. Ne osjećam se onako kako bi se trebala osjećati svaka mlada osoba u bilo kojoj državi na svijetu, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Smatram da smo svi mi skupa zaslužili mnogo bolje od ovoga što nam se sada nudi, odnosno podmeće, te da mi sveukupno vrijedimo mnogo više nego što se u nas trenutno vjeruje.

Morat ćemo upregnuti svoje konje kako bi se kočija u kojoj se svi skupa vozimo vratila na pravi put, a vratiti je moramo, pa gotovo iz sunovrata. Spreman sam se danonoćno zalagati za svoje stavove i za bolje sutra svih nas, mladih i starih, kako bismo u dogledno vrijeme počeli živjeti život dostojan čovjeka. Moje djelovanje je trenutačno, kako sam već prethodno rekao, ustremljeno na područje sarajevske općine Novi Grad, tu živim, tu djelujem, tu se borim.

Pozivam ovim putem sve ljude širokih vidika, mlade i stare, da se priključe borbi Foruma mladih, odnosno borbi Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, te na taj način daju svoj doprinos konačnom početku izgradnje SLOBODNOG, JEDNAKOG i SOLIDARNOG bosanskohercegovačkog društva.

Ne smijemo dozvoliti četvrtu deceniju vladavine nacionalista u Bosni i Hercegovini, oslobodimo se okova i koračajmo ZAJEDNO do pobjede.

Drugarski !

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.