Prva tri mjeseca besplatno

Mladim privrednicima Starog Grada povoljniji zakup poslovnih prostora

Forum mladih radi na poboljšanju položaja mladih ljudi u Starom Gradu.

Slika

Mladi privrednici će od sada u Starom Gradu imati 10% popusta na zakup prostora. Uz to će biti oslobođeni plaćanja prva 3 mjeseca. Ovo su mjere usvojene u okviru odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostora i zgrada donesene na današnjoj sjednici Vijeća Općine.

Forum mladih SDP BiH Stari Grad Sarajevo je u toku javne rasprave o navedenoj odluci poslao ovaj prijedlog kao vid pomoći mladim privrednicima i njihovom ohrabrenju da pokrenu vlastiti posao.

Zahvaljujući prijedlogu od danas svi mladi od 18 do 30 godina koji uzmu u zakup  poslovni prostor od Općine, prva tri mjeseca neće plaćati zakupninu u prostoru dok će nakon toga cijena zakupnine u prostoru biti manja za 10% sve dok ta mlada osoba ne napuni 30 godina.

„Nakon što smo prije nekoliko mjeseci na naš prijedlog osnovali Kancelariju za mlade u Općini, predlaganjem i uvođenjem povlastica za mlade privrednike još jednom pokazujemo da Forum mladih SDP-a Stari Grad nije mašinerija za lijepljenje plakata u vrijeme izbora, nego organizacija koja svakodnevno radi na poboljšanju položaja mladih.“ – rekao je Irfan čengić, šef kluba vijećnika SDP-a.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.