Forum mladih SDP BiH

Mladi u Ključu dio edukacije SKOK

Sedmica edukacije SKOK je iza nas. SKOK je posjetio Ključ a veliki broj učesnika edukacije ocijenio je edukaciju kao dobru priliku da se glas mladih u Bosni i Hercegovini čuje, te da se napokon za njihove probleme počnu tražiti rješenja.
Do sada edukaciju su prošli mladi iz Hercegovačko- neretvanskog i Unsko-sanskog kantona. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine će u narednom periodu svoju pažnju posvetiti edukacijama mladih i njihovom uključivanju u društveno-političku scenu Bosne i Hercegovine. Dosadašnja iskustva pokazuju da je veliki problem manjak aktivizma i interesa mladih za politiku i poboljšanje njihovog položaja u društvu.
Naredni edukacije SKOK održavaju se u Tuzli, Kalesiji, Srebreniku i Gradačcu.