Predsjednik Foruma mladih SDP BiH Damir Filipović

Mladi su promjena koju želite

SDP BiH je danas predao liste za Lokalne izbore 2016.godine, s tim u vezi oglasio se predsjednik Foruma mladih SDP BiH, Damir Filipović:

„SDP BiH je partija koja je u velikoj mjeri dala priliku mladim ljudima. Partija koja je uvela promjene na bosanskohercegovačku političku scenu izborom predsjednika svih nivoa organizovanja po principu „jedan član-jedan glas“, također, posebno zadovoljstvo kao predsjedniku FOM SDP BiH mi predstavlja činjenica da se na nekim najodgovornijim mjestima partije nalaze mladi ljudi.

Građani su tražili promjene, mi smo svakako promjena, a posebno će to biti izraženo na Lokalnim izborima. Činjenica da smo  postavili minimum od 40 posto mladih na listama je svakako promjena na političkoj sceni.

Lokalne izbore ove godine SDP BiH izlazi sa jako podmlađenim listama, što znači da će građani u oktobru moći da biraju kombinaciju iskusnijih i inovativnih mladih ljudi, punih entuzijazma i snage.

Na listama za općinska vijeća/skupštine SDP BiH se nalazi više od 800 mladih kandidata, dok je od tog broja 36 nosioca liste, što meni kao predsjedniku najjačeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini predstavlja posebno zadovoljstvo.

Cilj Foruma mladih je da 2.oktobra građani prepoznaju mlade ljude koji će svojim djelovanjem u lokalnim sredinama moći da stvaraju ugodniji ambijent življenja i prosperitetnijeg ulaganja, koji će se boriti za pravdu i jednakost svih građana.  Mladi moraju da preuzmu odgovornost i budu nositelji društvenih promjena.

Ovom prilikom čestitam svim mladim kandidatima, te želim poručiti da ništa nije nemoguće i da BiH zaslužuje mladost, a mladost zaslužuje budućnost, jer ne želimo da budućnost ostane na nama, želimo našu budućnost sada!

Građani i građanke Bosne i Hercegovine, birajte mladost, a to znači promjena!“

Do promjene!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.