Odbor za afirmaciju i zaštitu antifašističkih vrijednosti

Mladi su fokus širenja antifašističke ideje

Odbor za afirmaciju i zaštitu antifašističkih vrijednosti naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine je na svojoj 4. sjednici održanoj 17.01.2018.godine između ostalih pitanjarazmatrao i Izvještaj o radu odbora za 2017. god. te Plan rada za 2018. godinu.

Izvještajem su prezentovane aktivnosti Odbora, koje su obilježile prošlu godinu, sa posebnim akcentom na izuzetno uspješnu organizaciju 1. Marša antifašista, u kojem je učestvovalo oko 3.000 učesnika. Izvještaj je obuhvatio i informacije o uspješnim tribinama na temu antifašizma, koje su održane u više gradova Bosne i Hercegovine, zatim promociji drugog, dopunjenog i izmijenjenog izdanja knjige TITO i mi – Jučer, danas, sutra, ali i obilježavanju značajnih datuma iz NOB-a kao i svečanost obilježavanja Dana državnosti BiH.

Fokus rada Odbora u 2018.god. bit će pored ostalog organizacija 2. Marša antifašista, te provođenje akcije „1000 antifa kafića u BiH“, planiranje prigodnih javnih debata i tribine na tematiku antifašizma i značajnih događaja iz NOB-a. Poseban akcenat pridaje se promociji 2. zasjedanja ZAVNOBiH-a i promociji Fočanskih propisa, veoma bitnih za državnost Bosne i Hercegovine.

Prisutni su zaključili da cilj rada Odbora treba biti usmjeren prema mladima, jer smatramo da je izuzetno važno ideju antifašizma i njegovih univerzalnih vrijednosti približiti mlađoj populaciji u državi. Razlog približavanja mladima i jačanja ideje antifašizma u BiH je krucijalan u narednoj godini, kako zbog nacionalne tako i fašističke retorike, ali i pojave radikalnih pokreta koji vrbuju mladu populaciju za svoje fašističke ideje i namjere.

Odbor za afirmaciju i zaštitu antifašističkih vrijednosti nastavlja svoju uspješnu misiju širenja ispravnih ljudskih i historijskih vrijednosti unutar jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.