Mladi socijaldemokrati i socijaldemokratkinje hrabro i u Banovićima

U utorak, 06. marta 2018. godine, održan je Socijaldemokratski otvoreni kurs u Banovićima. Treneri su prezentovali  temeljne vrijednosti socijaldemokratije, njen historijat i njenu ulogu u bosanskohercegovačkom društvu danas. Tokom cijelog programa edukacije, skupa s učesnicima/ama su razgovarali/e i razmjenjivali/e mišljenja o alatima borbe u demokratskom društvu s akcentom na sredinu kao što su Banovići.

Ono što hrabri jeste motivacija određenog broja mladih ljudi iz Banovića, koji se lijevom idejom i svakodnevnom borbom odupiru pritisku sredine u kojoj se nalaze i svakodnevno oko sebe okupljaju nove istomišljenike/ce. Zaključak na kraju edukacije je bio da se mora pružiti jak, glasan odgovor nacionalistima da borba za ravnopravno društvo stalno traje, borba jednakih i slobodnih ljudi, i da represija samo budi još jaču želju za otporom, a potkovanu znanjem.

Ova edukacija je podloga za buduće programe Političke škole i Akademije socijalne demokratije, na kojima će nesumnjivo učestvovati i mladi iz Banovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.