Javna tribina “Da li smo zavisni u nezavisnosti?”

Mladi SDP-a, NS-a i DF-a, okrenuti budućnosti obilježili 25 godina nezavisnosti

Sinoć je u organizaciji mladih Naše stranke, Demokratske fronte i Socijaldemokratske održana javna tribina „Da li smo zavisni u nezavisnosti?“ čija je tema bila diskusija o prilikama koje mladi imaju u današnjoj Bosni i Hercegovini.

Cilj javne tribine je bio da se konkretno, racionalno i argumentovano razgovara o problemima i izazovima sa kojim se mladi suočavaju u cijeloj Bosni i Hercegovini, 25. nakon nezavisnosti.

„Važna poruka današnjeg skupa jeste da pred 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, govorimo o tome šta su naša očekivanja od sistema u kojem živimo te u kojem pravcu moramo mijenjati stvari. Svi smo složni da jedni drugima nismo neprijatelji, već da je naš najveći problem, trenutno političko stanje. Drago mi je što smo okupili mlade iz ove tri političke organizacije, ali i što smo diskusiju usmjerili na priču o rješavanju problema, a ne samo o uzrocima i posljedicama“, kazao je Adnan Sobo iz Foruma mladih SDP-a.

„Na tribini smo govorili o važnim pitanjima pristupa mladih obrazovanju, prilikama za poduzetništvo, ali i o generalnom društvenom angažmanu mladih. Drago mi je što su ključnu riječ vodili ljudi iz prakse, što smo otvorili prostor za diskusiju i što se nismo bavili promocijom stranaka. Zašto su nam važne upisne politike na univerzitetima, koje su prepreke za samostalni biznis, kako do posla i novih prilika, to su pitanja koja mladi postavljaju svaki dan. O tome trebamo razgovarati i takva pitanja postavljati“, zaključila je Lamija Tiro iz Foruma mladih Naše stranke.

„Danas je Dan nezavisnosti, dan kada su naši roditelji izašli na Referendum i glasali za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Danas pred nama stoji generacija koja je rođena nakon rata, koja završava fakultete i srednje škole, traži posao i svoje mjesto u ovom društvu. Oni svoju ljubav prema ovoj zemlji iskazuju spremnošću da ovdje žive i rade, uče i djeluju. To je i poruka današnjeg skupa“, kazao je Amir Vrca predsjednik Odbora za pitanje mladih Demokratske fronte.

Organizatori su naglasili da je riječ o prvoj zajedničkoj aktivnosti u organizaciji mladih ove tri stranke, te da su s namjerom odabrali Dan nezavisnosti kako bi se pitali koliko su zapravo danas mladi nezavisni u najbitnijim područjima interesovanja – obrazovanju, poduzetništvu, aktivizmu, te koje mogućnosti im nudi ostanak u gradnji bolje i pravednijeg društva.

Jasno je naznačeno od strane organizatora da ovakvim događajima žele uspostaviti dugoročni kontinuitet okupljanja mladih i održavanja redovnih tribina na kojima će se raspravljati o najbitnijim pitanjima ove populacije, te u skladu s tim i nuditi konkretna rješenja.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.