Mladi SDP-a kampanjom ukazali na značaj 8.marta

Na desetine mladih socijaldemokrata, odnosno članova SDP BiH u povodu 8.marta pokrenuli su kampanju na društvenim mrežama ukazujući tako na značaj pokreta koji je počeo još 1909. u SAD, a temeljem deklaracije koju je donijela Socijalistička partija Amerike s ciljem izjednačavanja prava žena i muškaraca.

Potpredsjednica SDP BiH, Lana Prlić podržala je ovu svojevrsnu neformalnu Facebook kampanju članova SDP-a napisavši na svojoj oficijelnoj facebook stranici sljedeće:

–“Dok programi nekih stranaka u Bosni i Hercegovini “prepoznaju” žene kao osobe “zadužene” za rast nataliteta jednog naroda, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine u Glavnom Odboru, koji je ujedno i najviši naš organ SDP BiH između dva Kongresa ima 46% žena od ukupno izabranih članova i članica na 6.Redovnom Kongresu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Smatram da je razlika očita. SDP BiH prepoznaje kako žene, tako i mlade, i zbog toga sa ponosom na reveru nosim značku SDP BiH ‪#‎ruža. Sretan nam 8.mart!”

Kampanju na društvenim mrežama pored Lane Prlić podržali su brojni kadrovi ove partije poput: Damira Filipovića predsjednika FOM SDP BiH, Nedima Račića šefa kabineta predsjednika SDP-a, Majde Huseinbašić članice Predsjedništva KO SDP Tuzla, Kadrije Mešića sekretara OO SDP Banovići, Ibrahim Demirovića člana Glavnog odbora, Ivora Perića potpredsjednika FOM SDP HNK-a, Ehlimane Salibašić članice KO SDP Tuzla, Denisa Krpića člana OO SDP Banovići, Jasmina Hasića vijećnika SDP u OV Zavidovići i drugi…

Podsjetimo, početkom 20. stoljeća u periodu industrijalizacije i ekonomske ekspanzije, a koja je često dovodila do radničkih protesta zbog loših uslova rada, žene zaposlene u tekstilnoj industriji započele su proteste zahtjevajući kraće radno vrijeme, bolje plate i pravo glasa. Socijaldemokrati u Evropi su bili najglasniji u potpori prava žena, a shodno prijedlogu aktivistice Clara Zetkin, 8. mart službeno je označen kao Međunarodni dan žena, koji je trebao dati ženama posebnu priliku da iskažu svoje zahtjeve.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.