Mladi SDP-a Vogošća putem incijativa u OV traže racionalno trošenje novca građana

Predsjednik Foruma mladih Armin Hebib uputio je dvije incijative na održanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća putem kluba vijećnika SDP-a i aktuelnog vijećnika Fuada Abaspahića.
Prvom incijativom smo zatražili da se za tekući mandatni period izmijeni odluka o naknadama za rad u komisijama OV na način: tj. da se rad u komisijama ne plaća.

Drugom incijativom zahtijevali smo da se prestane sa zastarjelom praksom printanja materijala za sjednice OV, i prebacivanje na elektronsku formu, te preusmjeravanje tog novca za potrebe start up ideja mladih u okviru  strategije mladih koju je Forum mladih SDP Vogošća predložilo u nacrtu budžeta prošle godine.

Smatramo da je krajnje vrijeme da se prestane sa zastarjelom i ne ekonomičnom i ekološki neprihvatljivom praksom printanja materijala za sjednice već da se uspostavi svakom općinskom vijećniku službeni mail na koji će pristizati sva neophodna dokumentacija u elektronskoj formi.

Kao što znate u budžetu Općine Vogošća na godišnjem nivou izdvaja se za nabavku materijala oko 30.000 KM. Prema tome,  predlažemo uspostavu lakšeg načina pripreme za rad s kojim će se postići ušteda a raspoloživa sredstva usmjeriti za potrebe start up ideja mladih.

Hebib je naveo, da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize, smatra da izabrani predstavnici građana/ki trebaju voditi ispravne politike i pokazati da su racionalni u trošenju javnog novca građana.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu