Mladi Gornjeg Vakufa – Uskoplja na ovogodišnjem SKOK-u uzeli aktivno učešće

Malo je općina koje se suočavaju sa podijeljenošću kao što je to Gornji Vakuf – Uskoplje.

U Bosni i Hercegovini i 25 godina nakon rata postoje podijeljenje općine sa jasno naznačenim etničkim dijelovima, podijeljenim školama, vrtićima…jedna od njih je i Gornji Vakuf – Uskoplje.

Socijaldemokratija zato ima posebnu vrijednost u takvim sredinama gdje je sloboda, jednakost i solidarnost potrebna više nego na drugim mjestima. Mladi socijaldemokrati i socijaldemokratkinje iz ove općine su svojim opredjeljenjem dali do znanja da žele mijenjati stvari u svojoj lokalnoj sredini. Ne žele podjele, diskriminaciju, nejednakost, već mjesto u kojem će svi imati jednaka prava i šanse, bez obzira na etničku, vjersku, političku ili bilo koju pripadnost.

Predavači na ovogodišnjem SKOK-u Irhana Čajdin i Samir Avdić su imali priliku da se druže sa sjajnom mladom ekipom , da ih upoznaju s osnovnim načelima socijaldemokratije, historiji , problemima i izazovima s kojima se susreće SDP.

Mladi Gornjeg Vakufa – Uskoplja su poručili „Gledajte u budućnost“.