Forum mladih SDP BiH Vogošća

Mladi će biti podržani u pokretanju biznisa u Vogošći

Forum mladih SDP Vogošća je preko incijative u Općinskom vijeću predložio da se određena sredstva iz planiranog budžeta Općine Vogošća stave na raspolaganje za preduzetničke incijative kroz takmičenje preduzetničkih ideja i održivih poslovnih planova.

Strategija za mlade je usvojena od strane Općine Vogošća i planirana je za period 2019/2023.
Ovom incijativom postiće se podrška razvoju start up ideja mladih.

Ova sredstva su namijenjena za sufinansiranje troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, naknade za doprinose i ostale troškove.

Na osnovu Javnog poziva koji će biti objavljen ova sredstva bit će pružena onima koji budu imali najbolje poslovne planove.

Prijavu mogu podnijeti punoljetne osobe 18 do 35 godina starosti sa prebivalištem na području općine Vogošća, koji žele kroz započinjanje vlastitog biznisa realizirati svoju poslovnu ideju na području općine Vogošća.

Finansijski iznos sredstava po jednoj prijavi, bez obzira da li se radi o pojedinačnoj ili grupnoj prijavi ne može biti veći od 5000 KM. Visina sredstava po poslovnom planu može iznositi 2500 do 5000 KM.

Cilj je pružiti direktnu pomoć mladima u cilju realizovanja njihovih ideja i jačanju mladih poduzetnika.

Kroz ovaj projekat dolazi do saradnje lokalne zajednice sa mladim osobama i stvaranje povoljnih uslova za samozapošljavanje mladih i njihovu afirmaciju na tržištu rada.

Fokus politike Forum mladih SDP BiH je zadržavanje mladih u Bosni i Hercegovini i poticanje mladih za aktivno uključenje u rad za lokalnu zajednicu.

Putem promocije SDP-ovih politika “Ostajemo ovdje – plan za mlade” još jednom smo pokazali da smo neizostavan kotač u jačanju naše lokalne zajednice i države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.