Mladen Lonić

Rođen 1. juna 1959. godine u Bosanskoj Krupi gdje je završio 1978. godine i srednju školu. 2006. godine je diplomirao menedžment.

  1. godine zapošljava se u Klasu Krajina gdje je radio 2 godine. 1982. godine svoje radno mjesto dobiva u “Bihaćkoj mljekari” kao referent za otkup mlijeka u Unsko-sanskom kantonu.

Mladen je prvi čovjek srpske nacionalnosti koji se vratio u Bosansku Krupu poslije rata 1999. godine. Odmah nakon povratka postao je i predsjednik UG “Povratnika Podgrmeč”. 2001. godine je jedan od glavnih učesnika Organizacionog odbora za veliku Donatorsku konferenciju za Općinu Bosansku Krupu u kojoj su učestvovala više od 10 ambasadora.

Da je radio za svaku nacionalnu pripadnost tu je i podatak da je 2002. godine vratio “THV” iz Prijedora u Bosansku Krupu i obezbjedio 100 donacija, među kojima je bilo 30 familija srbske nacionalnosti i 70 Bošnjačke nacionalnosti. Svojim trudom uspio je preko Svjetskog Luteranskog Saveza prikupiti sredstva za izgradnju škole “Lepa Radić” i zgrade “Kozara”.

  1. godine na izborima je postao poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona i Federalnog parlamenta Doma naroda. Od svakog svog primanja svaki mjesec je davao za 3 studenta stipendije u iznosu od 450 KM. Prema saznanjima portala ta praksa i dalje nije prestala stipendiranja. Član je Glavnog odbora SDP-a BiH i potpredsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona.

Iste godine je bio učesnik u polaganju kamena temeljca i donator za izgradnju zgrade općine.

  1. godine učesnik u projektu izgradnje zgrade Gimnazije u Bosanskoj Krupi, Doma kulture u Bosanskoj Otoci istadiona NK “Sloga” iz Bosanske Otoke gdje je i dan danas Počasni član kluba.

2010., 2011. i 2012. godine učesnik je bio i projekata izgradnje vodova Jezerski-Mahmići-Pištaline i vodovoda Radić. Pored vodovda tu je i projekat izgradnje škole u Pištalinama.

Svoja sredstva je uložio i za polaganje kamena temeljca džamija u Bosanskoj Otoci i Bosanskoj Krupi. Učesnik je projekta zamjene stolarije u „Domu zdravlja“, rekonstrukciji kotlovnice centralnog grijanja u ZU „Dom Zdravlja“ i izrada fasade na zgradi Doma zdravlja.

Trenutno Obnaša funkciju delagata u Domu Naroda Parlamenta FBiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu