Denis Bećirović

Mladen Ivanić se javno medijima hvali da blokira ugovor države BiH sa Islamskom zajednicom

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Denis Bećirović na današnjoj sjednici Zastupničkog doma ovog Parlamenta upitao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića zašto država još uvijek nije potpisala ugovor s Islamskom zajednicom BiH.

Podsjećamo, ovo pitanje izazvalo je proteklih sedmica veliku pažnju javnosti u BiH, a reagirala je i sama Islamska zajednica naglasivši da ”očekuje da se ovo pitanje ne politizira”.

Bećirović je komentarisao i izjave Mladena Ivanića o ovom pitanju.

”Ko tačno blokira potpisavanje ugovora države BiH s Islamskom zajednicom kada već više od deset godina imamo potpisan takav ugovor s Katoličkom crkvom i Srpskom pravoslavnom crkvom? Moram reći da kad sam na prošloj sjednici to pitao, nastala je prava bura javnosti, gotovo da nema političke stranke koja nije komentarisala. Postavljam pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara iako odgovore daje ministrica za ljudska prava, s tim nemam problem. Zašto ponavljam pitanje? Na prošloj sjednici smo dobili odgovore, onda je jedan član Predsjedništva Dragan Čović rekao da nije tačno, pa nije prošlo 24 sata, drugi član Predsjedništva Mladen Ivanić se javno na medijima hvalio kako je on taj koji to blokira. Ja mislim da je krajnje vrijeme da javnost sazna šta je prava istina o tome”, kazao je Bećirović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.