Mlade žene u politici: Forum mladih SDP BiH broji 4.474 žene

Veliki broj mladih, obrazovanih i sposobnih žena proteklih godina se uključuje u politiku. Tako se danas brojni omladinski ogranci vodećih stranaka u BiH mogu pohvaliti uspjehom njihovih članica koje bi u budućnosti mogle biti liderke na političkoj sceni BiH.

Sudeći prema broju članica u omladinskim stranačkim ograncima, žene su zainteresirane za društvena dešavanja i politiku, kako u lokalnim zajednicama u kojima žive, tako i na nivou države. Politikom ne namjeravaju mijenjati svijet, već pokušati pomoći ljudima u njihovom okruženju.

U Forumu mladih Socijaldemokratske partije (SDP) BiH su 4.474 žene. Trenutna potpredsjednica SDP-a je 23-godišnja Mostarka Lana Prlić. Ona je najmlađa visoka stranačka dužnosnica u BiH i čitavoj regiji. Kada je 2014. godine izabrana za potpredsjednicu SDP-a BiH, bila joj je tek 21 godina. Prethodno je odradila četiri godine stranačkog staža, a u politiku je ušla sa samo 17 godina. Magistrica je Međunarodnih finansija i poslovanja.

Iz Službe za odnose s javnošću SDP-a BiH saznajemo da je trenutna potpredsjednica Foruma mladih SDP-a 32-godišnja Irhana Čajdin, bivša vijećnica u Bugojnu. Ona je apsolventica Šumarskog fakulteta u Sarajevu te Akademiju za političke lidere. Također je certificirana trenerica za socijaldemokratiju.

“Važno je napomenuti i da je 16 mladih vijećnica Foruma mladih SDP-a izabrano na lokalnim izborima 2016. godine. To su Nedžla Greda, Amina Jekalović, Vedrana Kisić, Emina Vatrić, Sedina Halebić, Amra Lepara, Irena Herceg, Anida Šahman, Azra Gazibegović, Anisa Bašović, Merima Softić, Erna Mešić, Aida Mahovac, Emira Mrković, Anida Šahman i Irena Herceg”, kazali su nam iz SDP-a BiH.

(Klix)

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.