Miskin: Bitno je razvijanja vještina društveno odgovornog ponašanja

Savjet za ekonomski razvoj Socijaldemokratske partije BiH održao je danas sastanak i raspravu o temi „Društvena odgovornost i kvaliteta života kao temeljni principi socijaldemokratije“ na kojoj su uvodničari bili vlasnik firme za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode “Grizelj” Tomislav Grizelj i članica SDP-a BiH Sabiha Miskin.

Kako je na početku sastanka rekao Grizelj, društvena odgovornost predstavlja predanost poslovnog i civilnog društva promoviranju dobrih primjera cjeloživotnog učenja i održivom ekonomskom razvoju kojom će pridonositi sigurnom i zdravom životu pojedinaca i radnika, njihovih porodica, lokalnoj zajednici i društvu u cjelini.

– Strategija društvene odgovornosti je očigledna korist i pozitivan doprinos kvaliteti života i općem zadovoljstvu društva. Dobrovoljni angažman i opredijeljenost svakog pojedinca je investicija u našu budućnost i ne dopušta društvenu isključenost – istakao je Grizelj.

Kazao je i da je na svakome od spomenutih, njihova društvena odgovornost, politička na političarima, vjerska na vjerskim službenicima, kulturološka na “svakome od nas”.

Zato je istakao da uvođenje koncepta društvene odgovornosti u svaku zajednicu podrazumijeva prihvaćanje etičkog kodeksa, odgovornosti za ljude i okoliš, te društveno odgovornog ponašanja.

Sabiha Miskin naglašava da izražavajući socijalnu odgovornost i opredijeljenost prema sigurnosti i zaštiti zdravlja, lokalne zajednice i organizacije trebale bi nastojati puno više razvijati društvene standarde, norme odgovornog ponašanja, zaštitu okoliša i poštovanje prava na zdrav život i rad.

– Osnovna zadaća jedne političke partije je da vodi računa o kvaliteti života. Jer ovo današnje stanje je stanje odsustva morala, odsustva etike, odsustva znanja, pa čak i odsustvo obraza – kazala je Miskin.

Žali što je, po njenom mišljenju, današnja politika estradna, objašnjavajući to raznim događajima “poput Čevljanske koride”, gdje je jasno prisutno odsustvo o kojem je govorila.

Istakla je da upravljanje društvenom odgovornošću i kvalitetom života obuhvata novu i proširenu saradnju unutar svih sudionika sa svrhom socijalnog dijaloga, razvijanja vještina društveno odgovornog ponašanja i kulture prevencije, profesionalnog predviđanja neželjenih situacija, te odgovornog upravljanja promjenama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.