Osmić – Moore

Misija OSCE-a u BiH nastavlja uspješnu saradnju sa MO i OS BiH

Tokom sastanaka izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i OSCE-a u BiH u domenu sigurnosti i demokratizacije procesa u BiH

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i zamjenik ministra odbrane BiH za resurse Živko Marjanac, sa saradnicima, 11.11.2014. godine, primili su u odvojenim susretima, u posjetu šefa misije OSCE-a u BiH, ambasadora Johnatana Moorea i direktora Odjela za sigurnosnu saradnju OSCE-a, gospodina Johna Martina.

Ministar Osmić je upoznao ambasadora Moorea sa trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, kao što je rješavanje viškova naoružanja i povećanje sigurnosti skladišta naoružanja, zanavljanju, podmlađivanju i obučavanju pripadnika OS BiH, ali i rezultatima angažmana MO i OS BiH tokom poplava i saniranju štete nakon istih te učešću pripadnika OS BiH u mirovnim misijama, za šta su OS BiH međunarodno priznate kao ravnopravan partner.

Tokom sastanaka izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i OSCE-a u BiH u domenu sigurnosti i demokratizacije procesa u BiH. Posebno je naglašena uspješnost zajedničke saradnje i napora u rješavanju viškova naoružanja i osiguravanja skladišta sa naoružanjem i municijom u okviru projekta SECUP koji implementira OSCE.

Ambasador Moore je rekao da mu je velika čast što je preuzeo funkciju Šefa misije OSCE-a, te istakao da OSCE ima zajedničke interese sa Bosnom i Hercegovinom, a da je njihov rad i angažman u korist BiH.

Direktor Odjela za sigurnosnu saradnju John Martin je posebno istakao pozitivnu saradnju MO BiH i misije OSCE-a u BiH, naglasivši značaj rada Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva.

U posebnom sastanku sa zamjenikom ministra odbrane Živkom Marjancem, šef misije OSCE-a u BiH, ambasador Moore, je istaknuo da OSCE nastavlja saradnju sa institucijama u BiH, a posebno sa MO i OS BiH kao značajnim partnerom u oblasti unaprjeđenja sigurnosti u državi ali i regionu.

Ministar Osmić i zamjenik ministra Marjanac su ambasadoru Mooreu poželili mnogo uspjeha u daljnjem radu, uz uvjerenje da će Ministarstvo odbrane BiH i OSCE nastaviti uspješnu saradnju sa mnogo pozitivnih rezultata u budućnosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.