Igor Stojanović za portal Raport

Mirza Čelik je definitivno izgubljen u vremenu i prostoru

Nakon što je prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, predsjedavajući Mirza Čelik kazao je da su ispunili sve uvjete za održavanje sjednice, te da će podnijeti disciplinsku prijavu protiv zastupnika koji nisu došli.

Zastupnik SDP-a u Skupštini KS Igor Stojanović za Raport kaže kako Čelik očigledno nije dostojan funkcije predsjedavajućeg.

„Gospodin Čelik izgubljen je u vremenu i prostoru i, očigledno, njegov stav je poznat i jasan samo njemu i njegovim kolegama iz SAD. Za gospodina Čelika demokratija i procedure ne znače ništa, što je pokazao i januaru kada je smijenjena Vlada Šestorke. Danas je demonstrirao kako funkcionira jednostranački sistem u režiji SDA i doživio krah, jer na sjednicu Skupštine KS koju je zakazao u Domu mladih nije došao niko osim zastupnika SDA“, kazao nam je Stojanović.