Postavlja pitanja na sjednicama koje upućuju građani

Mirsad Mešić redovno komunicira sa građanima

Komunikacija između izabranih političara i građana je svakako ključna za stvaranje povjerenja u institucije. Nažalost, većina političara u Bosni i Hercegovini je spremna za komunikaciju jedino u predizborno vrijeme, ali ima i drugačijih primjera.

U bosanskohercegovačkoj javnosti se često može čuti da političari komuniciraju sa građanima jedino u predizborno vrijeme, te da jedino tada iole slušaju ono što im građani imaju reći, a sve kako bi dobili glasove.

Mirsad Mešić, zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH je jedan od parlamentaraca koji redovno komunicira sa građanima i građankama preko platforme javnarasprava.ba, a skorašnjim postupcima je pokazao i da mu nije problem prihvatiti njihove sugestije.

On je, putem ove platforme 20. februara zamoljen da kao zastupnik preispita proceduru imenovanja direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, na što je odgovorio da će na narednoj sjednici postaviti pitanje o zakonitosti izbora v.d. direktora.

Mešić ovo pitanje nije postavio na narednoj sjednici koja je održana 17. marta, već na sjednici koja je održana 5. aprila, te je odgovor od nadležnog ministra dostavio na email adresu korisnika koji mu je pitanje postavio. Dodatno je, nakon što je korisnik odgovorio da sumnja da je došlo do lažiranja dokumentacije pri izboru v.d. direktora, Mešić pozvao korisnika platforme da mu dokumentaciju dostavi na mail, kako bi se dalje pozabavio ovim pitanjem.

Iako je Mešić postavio pitanje sa jednom sjednicom zakašnjenja, od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

(istinomjer.ba)