Postavlja pitanja na sjednicama koje upućuju građani

Mirsad Mešić redovno komunicira sa građanima

Komunikacija između izabranih političara i građana je svakako ključna za stvaranje povjerenja u institucije. Nažalost, većina političara u Bosni i Hercegovini je spremna za komunikaciju jedino u predizborno vrijeme, ali ima i drugačijih primjera.

U bosanskohercegovačkoj javnosti se često može čuti da političari komuniciraju sa građanima jedino u predizborno vrijeme, te da jedino tada iole slušaju ono što im građani imaju reći, a sve kako bi dobili glasove.

Mirsad Mešić, zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH je jedan od parlamentaraca koji redovno komunicira sa građanima i građankama preko platforme javnarasprava.ba, a skorašnjim postupcima je pokazao i da mu nije problem prihvatiti njihove sugestije.

On je, putem ove platforme 20. februara zamoljen da kao zastupnik preispita proceduru imenovanja direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, na što je odgovorio da će na narednoj sjednici postaviti pitanje o zakonitosti izbora v.d. direktora.

Mešić ovo pitanje nije postavio na narednoj sjednici koja je održana 17. marta, već na sjednici koja je održana 5. aprila, te je odgovor od nadležnog ministra dostavio na email adresu korisnika koji mu je pitanje postavio. Dodatno je, nakon što je korisnik odgovorio da sumnja da je došlo do lažiranja dokumentacije pri izboru v.d. direktora, Mešić pozvao korisnika platforme da mu dokumentaciju dostavi na mail, kako bi se dalje pozabavio ovim pitanjem.

Iako je Mešić postavio pitanje sa jednom sjednicom zakašnjenja, od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

(istinomjer.ba)

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.