Mirsad Mahmutagić

Mahmutagić (Mehmed) Mirsad, rođen je 31.03.1970. godine u Maglaju, gdje i danas živi sa porodicom. Sa suprugom Dženanom ima kćerku Eminu, koja je od ove školske godine mali školarac. Osnovnu i elektrotehničku školu, odsjek elektroenergetski, Mirsad je završio u Maglaju. Nakon završetka srednje škole i odsluženja vojnog roka počeo je studij na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli, školske 1989/90. godine. Diplomirao je na istom fakultetu 06.09.1996. godine, a 2009. godine je stekao zvanje magistra nauka.
Do sada je, kao autor ili koautor, objavio više od 10 naučnih radova.

U toku agresije na BiH učestvovao je u odbrani od samih početaka- organizovanih straža na Bijeloj ploči, a kasnije i cijeli rat u AR BiH. Jedan je od rijetkih koji se i na prvoj borbenoj liniji, u rovu, družio sa stručnim knjigama, shvatajući da će jednog dana rat stati i da će našoj državi i našem gradu trebati mladih i obrazovanih ljudi. Još u toku agresije, od 1994. godine. paralelno sa učešćem u odbrani naše Bosne i Hercegovine i grada Maglaja, kao spoljni saradnik, predavao je u Mješovitoj srednjoj školi Maglaj, u kojoj je nekoliko godina bio i redovni uposlenik.

Nakon završetka studija, počinje raditi, 01.10.1996. godine, u Tvornici Natron d.d. Maglaj.
Svojim znanjem i zalaganjem ostavio traga i u rekonstrukciji i modernizaciji Tvornice Natron-Hayat d.o.o, a od 2010. godine je uposlenik JP Elektroprivreda BiH, kao rukovodilac Poslovnice u Maglaju.

Svoje socijaldemokratsko političko opredjeljenje Mirsad iskazuje dugogodišnjim radom u OO SDP BiH u Maglaju, čiji je i predsjednik od 2015. godine, kada je izabran velikom većinom glasova svih članova općinske organizacije po principu “jedan član – jedan glas”. OO SDP Maglaj je među malobrojnim općinskim organizacijama bilo kojeg političkog subjekta kod nas, koja je upravo u periodu smjene generacija imala tako izgrađenog člana spremnog i voljnog da prihvati izuzetnu odgovornost. Zbog toga u svojoj organizaciji uživa poseban ugled jer obavljanje takvih funkcija u lokalnim stranačkim organizacijama malih sredina je najteži politički rad. Spojem svog političkog i radnog iskustva i snage u životnom usponu, Mirsad Mahmutagić je karika između generacija svih članova SDP BiH u Maglaju.

Svi građani su ga mogli upoznati kroz rad Općinskog vijeća Maglaj u posljednjih 12 godina, kao čovjeka s vizijom ljepše budućnosti Maglaja, napretka i razvoja, pravde i sigurnosti.

U posljednjem mandatu vodio je Klub vijećnika SDP BiH Maglaj, ali i artikulisao stavove i predvodio aktivnosti opozicionog bloka u Vijeću (SBB, SP, NSRZB).

Odvažan i jasan stav Mahmutagić je imao i u izuzetno teškom periodu za Maglaj, u danima prirodne katastrofe-poplava i klizišta, 2014. godine, kao i u dugom periodu oporavka općine u cjelini. Uvijek korektan, eksplicitan, jasan i principijelan u interesu gradjana Maglaja, ma koje naconalnosti bili, iz ma kog dijela općine dolazili, a uvijek oštar u ukazivanju na propuste i nepravde vladajućih struktura predvođenih SDA. Rezultat takvog njegovog rada i odnosa međusobnog poštovanja i uvažavanja sa saradnicima i kolegama je i podrška Mirsadu Mahmutagiću u kandidaturi za načelnika, koju ima od pomenutih parlamentarnih stranaka, ali i DF, kao i svih dobronamjernih građana Maglaja željnih procesa u smjeru razvoja i perspektive savremenih, naprednih lokalnih sredina, kakav je Maglaj nekad i bio.Ambiciozan i kreativan, materijalno situiran i sređenog porodičnog života, svoj budući rad i zalaganje Mirsad Mahmutagić spreman je uložiti u izgradnju naše lokalne zajednice ZA SVE NAS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.