Mirsad Mahmutagić: Biće nastavljeno saniranje objekata uništenih u poplavama

Biće nastavljena realizacija projekta saniranja objekata uništenih prilikom poplava u 2014. godini na području općine Maglaj, rekao je načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić prilikom današnje posjete Agenciji ONASA.

“Zahvaljujući ljudima dobre volje, međunarodnoj zajednici, partnerskim gradovima i raznim humanitarnim organizacijama dobar dio je saniran. Sve javne ustanove su sanirane, osim Vatrogasnog doma, pa i same vatrogasne jedinice, koja danas radi u lošijim uslovima nego 2014. godine. Problem nam je i značajan broj kolektivnih i individualnih stambenih objekata, te štete na putnoj, vodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi zbog pomjeranja tla nakon poplava. Također, imamo problem sa nekoliko mostova na pritokama rijeke Bosne, koji su značajno oštećeni i koji su apsolutno nesigurni za upotrebu. Želim istaći da je jedna kategorija privrednih subjekata doživjela potpunu katastrofu, a da nisu uspjeli tokom oporavka dobiti potporu. Tu se, prije svega, radi o malim firmama i radnjama na užem dijelu gradske jezgre, čije su radnje potpuno stradale. Dakle, stradala je oprema, jer je dobar dio nje bio zahvaćen poplavom u stambenim jedinicama, a nekima se na sve to dodalo još i stradanje automobila, te voznih jedinica koje su koristili za rad. Sve su ovo problemi koje moramo na svakom koraku i svakom mjestu isticati kako bismo eventualno pronašli način putem dodatnih programa oporavka i pomoći, da se pomogne i ovim kategorijama. U narednom periodu moramo posebnu energiju utrošiti na rješavanje tih problema, pogotovo što smo, od trenutka kada se sve to desilo pa do sada, sve manje interesantni potencijalnim donatorima i investitorima”, kazao je načelnik Mahmutagić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.