Dodjela priznanja održana u Historijskom muzeju Sarajevo

Miro Lazović dobitnik Priznanja za doprinos u promoviranju ideja antifašizma

Povodom sedamdesetprve godišnjice oslobođenja Sarajeva danas je upriličena tradicionalna dodjela priznanja SABNOR-a Kantona Sarajevo institucijama i pojedincima zaslužnim za promoviranje ideja antifašizma i njegovanje antifašističkih tekovina i vrijednosti u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnji dobitnici ovog prestižnog priznanja su Miro Lazović, društveno-politički radnik, Osman Smajlović, pomoćnik ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Edin Smajić, načelnik općine Vogošća, i Rahman Lončarević, istaknuti antifašistički aktivista. Tradicionalna priznanja za doprinos u razvoju antifašizma i sjećanja na tradicije Narodnooslobodilačkih borbi 1941-1945. godine, dodijeljene su u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

“Nakon mnogo političkog iskustva koje sam stekao za vrijeme kada je Bosna i Hercegovina sticala nezavisnost, uvijek sam zastupao stavove koji imaju temeljnu vrijednost za svako zdravo društvo, pa i današnje. Uvijek treba isticati borbu za antifašizam i zajednički život bh. građana i zagovarati politiku koja ne dijeli, nego integrira. Kada pogledam iza sebe, put mi pokazuje da je nagrada zaslužena, a i dalje ću nastaviti zagovarati borbu za antifašizam”, izjavio je za Klix.ba Miro Lazović, dobitnik priznanja za doprinos u razvoju antifašizma.

Ovom prilikom su dodijeljene i zahvalnice, a dobitnici su: pukovnik Semir Rišljanin, Muharem Fišo, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, te Sena Softić-Taljanović, direktorica Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.