Mira Grgić

Mira Grgić je rođena 1957. godine u Bugojnu. Diplomirala sociologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu 1979. godine. Radila u UNIS “Slavko Rodić” kao glavna i odgovorna urednica glasila, a od 2000. godine kao glavna referentica za kadrove.

Od 2005. godine profesionalno angažovana u SDP BiH kao sekretarka Kantonalne organizacije SBK. Bila  je potpredsjednica Foruma žena SDP BiH. U  sazivu 2010-2014  bila je potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH .

Kao poslanica u mandatu 2014-2018, predsjednica je Komisije za lokalnu samoupravu, članica je Odbora za povratak izbjeglih i raseljenih lica, te Komisije za zaštitu ljudskih prava  i članica  Administrativne komisije. Zajedno sa ostalim poslanicama učestvovala u formiranju Kluba parlamentarki Predstavničkog doma Parlamenta FBiH  kao jednog od oblika afirmacije djelovanja žena u politici i bh. društvu uopšte.

Članica je Predsjedništva SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu