Mira Grgić

Mira Grgić je rođena 1957. godine u Bugojnu. Diplomirala sociologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu 1979. godine. Radila u UNIS “Slavko Rodić” kao glavna i odgovorna urednica glasila, a od 2000. godine kao glavna referentica za kadrove.

Od 2005. godine profesionalno angažovana u SDP BiH kao sekretarka Kantonalne organizacije SBK. Bila  je potpredsjednica Foruma žena SDP BiH. U  sazivu 2010-2014  bila je potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH .

Kao poslanica u mandatu 2014-2018, predsjednica je Komisije za lokalnu samoupravu, članica je Odbora za povratak izbjeglih i raseljenih lica, te Komisije za zaštitu ljudskih prava  i članica  Administrativne komisije. Zajedno sa ostalim poslanicama učestvovala u formiranju Kluba parlamentarki Predstavničkog doma Parlamenta FBiH  kao jednog od oblika afirmacije djelovanja žena u politici i bh. društvu uopšte.

Članica je Predsjedništva SDP BiH.