Delegacija SDP BiH posjetila Stolac

Ministrima iz Hrvatske treba poslati jasnu poruku da je Stolac grad u BiH

U delegaciji SDP-a BiH bio je i politički direktor ove stranke Damir Mašić koji je zajedno sa predsjednikom SDP-a BiH položio cvijeća na spomen-obilježje palim antifašistima.

Nikšić i Mašić danas su održali sastanak sa Inicijativom za Stolac i lokalnom organizacijom SDP-a. Na sastanku su razgovarali i s kandidatom za načelnika Općine Stolac Salmirom Kaplanom, čiju je kandidaturu SDP podržao na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH.

Predsjednik SDP-a BiH i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je za Klix.ba nakon posjete Stocu kako ministrima iz Vlade Republike Hrvatske treba poslati jasnu poruku da je Stolac bosanskohercegovački gradić.

 Nikšić je rekao da je stranačka delegacija razgovarala s predstavnicima lokalnog ogranka SDP-a, kanidatima sa liste, kao i sa kandidatom za načelnika Općine Stolac Salmirom Kaplanom, čiju je kandidaturu podržao i SDP.

“Želja nam je bila da čujemo od njih kakvo je stanje i da pokušamo utjecati na smirivanje tenzija. Mislim da u ovom trenutku nikome ne odgovara zapaljiva retorika, ali očito ima tih koji smatraju da se benzinom treba gasiti požar. Naša želja je suprotna”, kazao je Nikšić.

Istakao je da se odluke moraju donositi u institucijama sistema i da je neprihvatljivo da se ponavljaju dešavanja iz Stoca na dan lokalnih izbora u BiH koja se tiču zloupotreba općinske izborne komisije. Kako kaže, neprihvatljiv je i incident koji se desio u Stocu.

 “Htio sam i da zaželim čovjeku koji je povrijeđen da što prije ozdravi. Na primjeru Stoca najočitiji je primjer kompromitovanja izbornog procesa jer je evidentno da veći utjecaj na izborni proces imaju brojači od glasača. Ovo je još jedan dokaz da u narednom periodu moramo raditi na izmjeni izbornog sistema kako bi se mogućnost zloupotreba svela na minimum”, dodaje on.

Očekuje da će Centralna izborna komisija donijeti odluku kojom će poništit izbore u Stocu i raspisati nove izbore koji će biti održan pod paskom CIK-a.

“Treba reagovati i na posjetu ministara Vlade Hrvatske i na njihove izjave koje ne idu u smislu smirivanja, već baš suprotno idu u pravcu izjava predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je kazao kako je Stolac hrvatska teritorija. Ovdje se radi o BiH i Stolac je bh. gradić koji pripada svim građanima ove zemlje”, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.