Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock razgovarala sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock u nastavku svoje posjete Sarajevu stigla je u Vijećnicu gdje je razgovarala sa gradonačelnicom Sarajeva Benjamina Karić.

Karić je nakon susreta kazala da je ohrabrena vrlo sadržajnim razgovorom koji je vodila sa ministricom vanjskih poslova Njemačke.

“U fokusu našeg susreta je bio stabilan, snažan i funkcionalan Zapadni Balkan koji, kao takav, predstavlja jedini i pravi put boljem razumijevanju i ekonomskom prosperitetu. Razgovarali smo o turbulentnim političkim vremenima u našoj zemlji koji zahtijevaju krajnje odgovornu i transparentnu vlast, novu mladu generaciju političara koji moraju biti aktivni nosioci promjena u BiH”, rekla je gradonačelnica Sarajeva.

Ministrica Baerbock potvrdila je da je SR Njemačka prijatelj Bosne i Hercegovine i da je oduvijek bila među zemljama koje zagovaraju njen put u Evropsku uniju.

Tokom susreta, razmatrale smo i opcije za uspostavljanjem veza Sarajeva sa njemačkim glavnim gradom Berlinom, koje bi diplomatijom gradova dodatno osnažila odnose između naših naroda i zemalja.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.