Sarajevo

Ministrica Đurić šokirana odlukom Disciplinske komisije u slučaju Mije Martine Barbarić

Ovo je još jedan dokaz kako je reforma državne službe, koja se provodi u zadnjih deset godina doživjela neuspjeh, te da se hitno moraju mijenjati zakoni koji stimuliraju i štite nerad i neodgovornost

SlikaŠokirana sam odlukom Disciplinske komisije Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, povodom mog zahtjeva za provođenje disciplinskog postupka protiv uposlenice Mije Martine Barbarić. Ovo je za Federalnu novinsku agenciju Fena izjavila ministrica turizma i okoliša u Vladi Federacije BiH Branka Đurić.

– Ovo je još jedan dokaz kako je reforma državne službe, koja se provodi u zadnjih deset godina doživjela neuspjeh, te da se hitno moraju mijenjati zakoni koji stimuliraju i štite nerad i neodgovornost, kazala je Đurić.

Miju Martinu Barbarić, glasnogovornicu Federalnog ministarstva turizma i okoliša, koja se zbog statusa na Facebook profilu u kojem je napisala "Za dom spremni" suočila s disciplinskom prijavom, Disciplinska komisija ADS FBiH proglasila je odgovornom što je prekšila pravila radne discipline, a u vezi s pravilima utvrđenim u Etičkom kodeksu za državne službenike, te joj je izrečena kazna javne opomene.

– Čvrsto vjerujem da u državnoj službi Federacije BiH nema i ne smije biti mjesta za one koji veličaju fašizam, kao ni za one koji u tome ne vide ništa sporno, izjavila je ministrica turizma i okoliša u Vladi FBiH Branka Đurić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.