Sarajevo

Ministrica Đurić šokirana odlukom Disciplinske komisije u slučaju Mije Martine Barbarić

Ovo je još jedan dokaz kako je reforma državne službe, koja se provodi u zadnjih deset godina doživjela neuspjeh, te da se hitno moraju mijenjati zakoni koji stimuliraju i štite nerad i neodgovornost

SlikaŠokirana sam odlukom Disciplinske komisije Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, povodom mog zahtjeva za provođenje disciplinskog postupka protiv uposlenice Mije Martine Barbarić. Ovo je za Federalnu novinsku agenciju Fena izjavila ministrica turizma i okoliša u Vladi Federacije BiH Branka Đurić.

– Ovo je još jedan dokaz kako je reforma državne službe, koja se provodi u zadnjih deset godina doživjela neuspjeh, te da se hitno moraju mijenjati zakoni koji stimuliraju i štite nerad i neodgovornost, kazala je Đurić.

Miju Martinu Barbarić, glasnogovornicu Federalnog ministarstva turizma i okoliša, koja se zbog statusa na Facebook profilu u kojem je napisala "Za dom spremni" suočila s disciplinskom prijavom, Disciplinska komisija ADS FBiH proglasila je odgovornom što je prekšila pravila radne discipline, a u vezi s pravilima utvrđenim u Etičkom kodeksu za državne službenike, te joj je izrečena kazna javne opomene.

– Čvrsto vjerujem da u državnoj službi Federacije BiH nema i ne smije biti mjesta za one koji veličaju fašizam, kao ni za one koji u tome ne vide ništa sporno, izjavila je ministrica turizma i okoliša u Vladi FBiH Branka Đurić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.