Duraković: Izuzetno cijenim napore Saveza izviđača FBiH i njegovu odgojno-obrazovnu ulogu

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković razgovarala je u petak u Mostaru sa predstavnicima Saveza izviđača Federacije BiH.

Ministricu su upoznali sa programom i aktivnostima ovogodišnje Smotre Saveza izviđača FBiH. Kako su istaknuli, biće to najveći događaj za adolescente i mlade u 2024. godini, koji će se u cijelosti odvijati u prirodi, a okupiće izviđače iz više od 100 gradova i općina iz BiH, regije, Evrope i svijeta.

Održavanje Smotra poklapa se sa dva važna jubileja, odnosno 25 godina od prijema bh. izviđača u Svjetsku izviđačku organizaciju (WOSM), te 65 godina od 1. Smotre Saveza izviđača BiH na Boračkom jezeru.

Ministrica Duraković čestitala je ove značajne obljetnice svim našim izviđačima, te posebno istaknula pozitivan uticaj izviđačkih aktivnosti na cjelokupan razvoj djece i mladih osoba.

“Ovaj oblik organiziranja svakako je dobar izbor za provođenje slobodnog vremena djece i mladih, koji ih veže za prirodu, ekologiju, pozitivno takmičenje, društvenu odgovornost i aktivizam. Izuzetno cijenim napore Saveza izviđača i njegovu odgojno-obrazovnu ulogu i vjerujem da u mnogim projektima možemo ostvariti uspješnu saradnju”, kazala je ministrica Duraković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.