Ministrica Duraković boravi u trodnevnoj posjeti Turskoj

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković otputovala je jučer u trodnevnu posjetu Turskoj. Posjeta, koja se održava o temi “Obrazovna saradnja između Turske i BiH”, ima za cilj jačanje veza između obrazovnih institucija dvije zemlje, te promicanje razmjene znanja, iskustava i najboljih praksi.

Iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke navode da će ministrica Duraković danas posjetiti Tehnički univerzitet u Istanbulu (ITU) i Tehnološki park (TeknoPark), što će biti prilika za razmjenu iskustava i ideja o inovacijama u obrazovanju i tehnološkom sektoru. Osim toga, bit će organizirana i posjeta Srednjoj školi “Istanbul”.

Za petak (26.4.2024. godine) su predviđene prezentacije “Obrazovne saradnje između Turske i BiH”, te projekta “Moj izbor je turski i bratske škole”, o čemu će govoriti Ataše za obrazovanje turske ambasade u Sarajevu Faruk Berat Akçeşme, te koordinator Instituta Yunus Emre u Sarajevu Mehmet Akif Yaman.

Nakon prezentacija, bit će održani bilateralni sastanci između ministara iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske, koji će se fokusirali na konkretne korake za jačanje obrazovne saradnje.

Također, predviđene su i posjete Yunus Emre institutu i Fondaciji Türkiye Maarif, te susret u organizaciji predsjednice Upravnog odbora IUS-a Sevgi Kurtulmuş, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.