Ministri Lakić i Đokić razgovarali o razvojnim projektima iz oblasti energetike

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić primio je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića sa saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o ispunjavanju obaveza, koje su dvije entitetske vlade preuzele kao potpisnice Konvencije koja se odnosi na uređenje u oblasti energetike, a koje se, između ostalog, odnose i na evropski put BiH. Posebna pažnja posvećena je razvojnim projektima u oblasti energetike na prostoru Federacije BiH i Republike Srpske.

Sagovornici su se složili da je potrebno dodatno urediti procedure i odnose, kako bi se omogućila nesmetana realizacija investicija u oba bh. entiteta.

Dogovoreno je da se u što skorijem roku inicira sastanak sa Ministarstvom trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Elektroprenosom BiH, Državnom regulatornom komisijom za električnu energiju (DERK) i Nezavisnim operaterom sistema BiH (NOS).

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.