Lakić: Do obustave gasa Kantonu Sarajevo i FBiH neće doći, niti će on poskupiti

Do obustave isporuke gasa u Kantonu Sarajevo neće doći. Dogovor je postignut na sastanku između federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Vedrana Lakića i ministra energetike i rudarstva RS-a Petra Đokića. Ministri su zajedno s direktorima Sarajevo-gasa iz oba entiteta dogovorili da cijena isporuke plina ostane ista dok regulatorno tijelo u RS-u ne potvrdi novu predloženu cijenu. Nakon toga bi Energoinvest mogao potpisati novi ugovor s firmom iz Istočnog Sarajeva.

“Načelno je dogovoreno da se cijena koja je predložena prihvati uz obavezu da se do 30. 6. ove godine potvrdi od strane regulatora ili drugog nadležnog tijela RS-a. I ukoliko dođe do odstupanja trenutno dogovorene cijene da će se to niverisati kroz ugovor koji će potpisati dvije kompanije kada je u pitanju gas”, naveo je Lakić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.