KO SDP BiH Sarajevo

Ministre, umjesto što prijetite krivičnim prijavama podnesite ostavku!

Nevjerovatno je sa kakvim žarom i destruktivnom energijom se Ministar obrazovanja KS obračunava sa jednim udruženjem građana koje je nastalo isključivo kao odgovor roditelja na potrebu obrazovanja vlastite djece u nedostatku funkcionalnog sistemskog rješenja.

Danas ti isti koji su 20 godina zaduženi za uspostavu inkluzivnog obrazovnog sistema sebi daju za pravo da osuđuju roditelje koji su se organizovali da pomognu vlastitoj djeci, pa na kraju i društvenoj zajednici. Umjesto da udruženje i roditelje nakon ponuđenog dokumenta o osnivanju Naučnog centra za podršku inkluziji, koji je bio jedan od najboljih dokumenata koji je Skupština razmatrala prihvati kao partnere, ministar odlučuje da zbog vlastite sujete pokrene potpuno neopravdanu medijsku hajku na iste.

Ministre, ako je za krivične prijave to što roditelji žele da im djeca ostvare uspjeh u razvoju, u budućem pozicioniranju u obrazovanju i inkluziji i da što prije postanu samofunkcionalni, odnosno korisni građani društva, onda se stvarno postavlja pitanje do kojeg nivoa nehumanosti ste spremni odvesti ovo društvo! Predstavljati EDUS-ov program kao rušioca sistema je apsurdno, pogotovo zbog činjenice kako sistem u ovom segmentu i ne postoji.

Na žalost ministra, a na sreću djece, rezultati EDUS-a su njihova najveća referenca, što potvrđuje činjenica da je više od 40 djece prošlo program ovog udruženja i sada uredno prate redovan školski program bez asistenta.

Na kraju, pozivamo ministra da prestane više brukati i sebe i ministarstvo, te da najavljene krivične prijave zamijeni svojom ostavkom jer je devastirao obrazovni sistem u Kantonu Sarajevo u ovom mandatu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.