Ministrica Pavić Pečenković prisustvovala dodjeli

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS osiguralo novogodišnje paketiće djeci na liječenju u KCUS-u

Ministrica Enda Pavić Pečenković prisustvovala je dodjeli 30 novogodišnjih paketića, koje je osiguralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, te tom prilikom posjetila djecu koja se liječe na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, povodom predstojećih blagdana. U pratnji ministrice bila je i sekretarka ovog ministarstva Amira Gackić.

Uposlenici Igraonice “Happy kids” organizovali u posebnu priredbu, maskote, Djeda mraza i podjelu paketić.

Ovaj povod iskorišten je i za prvu službenu posjetu ministrice Pavić Pečenković rukovodstvu KCUS-a, koja je se ovom prilikom susrela s vršiocem dužnosti generalnog direktora, prof.dr. Alenom Pilavom i predsjednikom Upravnog odbora KCUS-a, prof.dr. Benjaminom Kulovcem.

Teme njihovog razgovora, između ostalog, bile su mogućnosti pružanja podrške i konkretne pomoći najosjetljivijoj kategoriji bolesnika u ovoj bolnici, posebno djeci koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Ministrica je naglasila važnost pružanja podrške djeci koja provode blagdane u bolničkom okruženju, te istakla da je cilj ovakvih humanih akcija vratiti bar na trenutak djeci osmijeh na licu i omogućiti im malo radosti usred teških trenutaka koje neminovno prolaze tokom svog liječenja.

“Ova inicijativa odražava posvećenost resornog ministarstva, ali i kompletne Vlade KS brizi o najosjetljivijim članovima društva, te potiče svijest o važnosti zajedničkog doprinosa dobrobiti zajednice“, naglasila je ovom prilikom ministrica Pavić Pečenković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.