Demanti

Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH demantiralo pisanje Dnevnog avaza

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija obavijestilo je Dnevni avaz da će, ukoliko ne objave ovaj demanti, biti prinuđeni da u nadležnom sudu pokrenu odgovarajući sudski postupak protiv autora teksta, glavnog urednika, redakcije i Dnevnog avaza zbog objavljivanja lažnih i zlonamjernih informacija i dezinformiranja javnosti

Slika

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija demantiralo je danas novinski napis u Dnevnom avazu od 10. aprila pod naslovom "Bijedić lagao o poslovnim vezama".

Iz Ministarstva ističu da je u navedenom tekstu vlasnik firme HG Trade Čapljina Drago Raguž iznio potpune neistine, isključivo radi klevete ministra Envera Bijedića i privrednog društva BBL Tuzla, u cilju da im nanese što je moguće veću moralnu, političku i materijalnu štetu.

Također, navode da je Dnevni avaz klevetanje u javnosti ponovno izvršio i pored činjenice da su demantijem Ministarstva od 7. aprila već upoznati o svim činjenicama i okolnostima koje jasno ukazuju da su njihovi novinski tekstovi objavljeni 7. i 10. aprila, kao i stavovi izneseni u njima, zapravo najobičnije klevetanje i bezrazložno vrijeđanje usmjereno isključivo na nanošenje štete političkom protivniku, odnosno ministru prometa i komunikacija u Vladi FBiH Enveru Bijediću.

Vrhuncem "neprofesionalnosti, bezobrazluka i senzacionalističkog novinarstva" smatraju ponovno klevetanje ministra Bijedića, čime je, kako navode, Dnevni avaz opet namjerno nanio štetu Ministarstvu, kao i Vladi Federacije BiH u cjelini.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija obavijestilo je Dnevni avaz da će, ukoliko ne objave ovaj demanti, biti prinuđeni da u nadležnom sudu pokrenu odgovarajući sudski postupak protiv autora teksta, glavnog urednika, redakcije i Dnevnog avaza zbog objavljivanja lažnih i zlonamjernih informacija i dezinformiranja javnosti, saopćeno je iz tog ministarstva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.