Zekerijah Osmić

Ministarstvo odbrane BiH zahvalno na pomoći Kraljevske vojne akademije Sandhurst

Ministar odbrane Zekerijah Osmić se zahvalio na prilici koju je Kraljevska vojna akademija ukazala MO i OS BiH, te omogućila školovanje naših pripadnika na ovoj renomiranoj obrazovnoj ustanovi.

Slika

U čast posjete ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića i načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general majora Ante Jeleča Kraljevskoj vojnoj akademiji (KVA) Sandhurst u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, komadant KVA Sandhurst, general major Richard Stuart Skeates priredio je doček i svečani ručak za delegaciju MO i OS BiH, 10.04.2014. godine.

Ministar odbrane Zekerijah Osmić se zahvalio na prilici koju je Kraljevska vojna akademija ukazala MO i OS BiH, te omogućila školovanje naših pripadnika na ovoj renomiranoj obrazovnoj ustanovi. Istaknuta je posebna zahvalnost Akademiji Sandhurst na ekspertskoj pomoći koju su pružili u struktuiranju programa Odabira i obuke mladih oficira OS BiH, kojim su OS BiH omogućile podmlađivanje oficirskog kadra i izbor mladih lidera za budućnost.

Tokom razgovora, general major Skeates je pohvalio kadete OS BiH, Almiru Spahić i Šefika Zjakića, te posebno istakao uspjeh kadetkinje Edite Karahasanović, kojoj je na Sovereign paradi uručena diploma za uspješan završetak školovanja na Akademiji Sandhurst.

Delegacija MO i OS BiH, koju su osim Ministra odbrane činili i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general major Anto Jeleč, šef kabineta ministra odbrane gdin Mustafa Sinanović i desk oficir za bilateralno-odbrambenu saradnju, gđa Valida Šaronjić, prisustvovala je danas, 11.04.2014. godine, svečanoj Sovereign paradi, na ceremoniji uručivanja diploma Kraljevske vojne akademije Sundhurst.

 

Među kadetima iz Velike Britanije i 17 država svijeta, diplomu je dobila i Edita Karahasanović, prva pripadnica OS BiH koja je završila školovanje na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst.

„Kao prva pripadnica OS BiH sa diplomom ove prestižne obrazovne institucije, osjećam se ponosno i počastvovano. Posebna mi je čast da su na današnjoj ceremoniji prisutni Ministar odbrane i Načelnik Zajedničkog štaba, čime su pokazali koliko su obrazovanje i napredak pripadnika OS BiH ključni za razvoj OS BiH. Dragocjeno stečeno znanje ću pokušati na najbolji način iskoristiti u doprinosu razvoja OS BiH“, izjavila je nakon ceremonije dodjele diploma naša kadetkinja Edita Karahasanović.

Specijalni izaslanik Kraljice i zamjenik komandanta Združene komande NATO-a, general Sir Richard Shirreff, koji je također prisustvovao Paradi, susreo se sa ministrom Osmićem, te čestitao na uspjehu naših kadeta na Akademiji Sandhurst.

Ministar Osmić je izrazio zahvalnost Vladi Ujedinjenog kraljevstva na nesebičnoj, višegodišnjoj pomoći u školovanju pripadnika OS BiH, a posebno istakao značaj Ureda Vojnog atašea UK u Sarajevu u kreiranju i reliziranju programa saradnje. Izrazio je nadu za nastavkom uspješne saradnje te naglasio da će učiniti sve da naši kadeti koji su se školovali na KVA budu primjer ostalima te prenesu naučene lekcije kolegama i iskoriste ih za daljnji napredak Oružanih snaga BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.