Sarajevo

Ministarstvo odbrane BiH je izuzetan primjer drugim institucijama kako se gradi ova država

Ministar Osmić je tokom susreta izrazio dobrodošlicu članovima delegacije i zahvalio se Komandi združenih snaga u Napulju na podršc

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i zamjenici ministra Marina Pendeš i Živko Marjanac sa saradnicima primili su 04.02.2014. godine u Ministarstvu odbrane admirala Bruce W. Clingana, komandanta Komande združenih snaga NATO-a u Napulju.

U pratnji admirala Clingana bio je komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Merle Hart i politički savjetnik admirala Clingana.

Ministar Osmić je tokom susreta izrazio dobrodošlicu članovima delegacije i zahvalio se Komandi združenih snaga u Napulju na podršci koju pružaju Bosni i Hercegovini na njenom putu euro-atlantskih integracija.

Domaćini sastanka su informisali admirala Clingana o aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koje realiziraju u okviru svojih redovnih zadataka, kao i o aktivnostima i učešću naših pripadnika u operacijama podrške miru.

Tokom susreta je razgovarano i o procesu deminiranja na cijelom području Bosne i Hercegovine i našem aktivnom pristupu i angažmanu u okviru regionalnih inicijativa.

Gosti iz Napulja su se interesirali za proces uknjižbe perspektivnih vojnih lokacija i o budućim aktivnostima na ovom planu, a sve u cilju što skorijeg pomaka naprijed kada je u pitanju aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO – MAP.

Na sastanku je bilo govora i o aktivnostima MO i OS BiH vezanim za rješavanje pitanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, a o ovoj temi goste je upoznala zamjenica ministra g-đa Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, generalmajor Anto Jeleč.

Admiral Clingan se zahvalio Ministru odbrane na prijemu i odvojenom vremenu i naglasio da će NATO i dalje nastaviti pomagati Ministarstvu odbrane i Oružanim snagaba BiH u svim segmentima i procesima, uz neophodnost izrade potrebnih planova u svrhu definiranja modalitata pomoći i podrške od strane međunarodnih partnera. 

Sagovornici su se složili da je potrebno nastaviti i dodatno intenzivirati aktivnosti vezane za rješavanje viškova naoružanja i municije i na taj način učiniti sigurnijim građane ove zemlje i ukupan ambijent u i oko nje.

Na kraju razgovora Ministar odbrane BiH je iskazao punu opredijeljenost institucija odbrane da sarađuju sa NATO-om jer nema alternative našem putu u euro-atlantske integracije i benefitima koji proizilaze iz članstva u ovoj organizaciji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.