Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar

Ministarstvo će podržati projekte koji će doprinositi poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika u Ravnom

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je jučer Općinu Ravno, gdje je s načelnikom Andrijom Šimunovićem razgovarao o potencijalima razvoja povratničkih naselja kroz izgradnju infrastrukture, podršku povratničkoj zajednici, kao i drugoj vrsti saradnje između Ministarstva i Općine.

Ministar Dizdar je ovom prilikom naglasio da će Ministarstvo podržati projekte koji će doprinositi poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika u Ravnom.

“Država Bosna i Hercegovine treba da brine o svom stanovništvu u svakom dijelu domovine. Potrebno je da ohrabrimo mlade porodice, osiguramo neophodne sadržaje i egzistenciju. Ravno ima ogromne potencijale za razvoj, naročito kada je u pitanju turizam. Tu smo da zajednički procijenimo koji su projekti najneophodniji i od kojih će direktnu korist imati ljudi. Sa načelnikom Šimunovićem smo razgovarali o projektima koje će Ministarstvo podržati do kraja tekuće godine, a koji se odnose na aktuelni javni poziv na kojeg su predstavnici povratnika aplicirali”, kazao je ministar Dizdar.

Tokom razgovora istaknuta je dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Ravno. Načelnik Šimunović je zahvalio ministru Dizdaru na podršci koju je Ministarstvo osiguralo za realizaciju projekata od značaja za ovu Općinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.