Ministar Vojin Mijatović dobitnik zlatne nagrade “GlobalLocal” u Dubrovniku

U Dubrovniku je upriličena dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “GlobalLocal” za 2022./23. godinu.

Na ovom događaju je ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović dobio priznanje „GlobalLocal“.

Odluku o priznanju ministru Mijatoviću i Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja „GlobalLocal“.

„Svjetski kongres poduzetnika okupio je ove godine više od 200 učesnika, među kojima su najviši zvaničnici u Republici Hrvatskoj, ministri za lokalnu samoupravu, poduzetništvo i privredu /gospodarstvo/ poljoprivredu / turizam zemalja iz kojih su laureati, pripadnici diplomatskog kora – diplomatskih misija u Republici Hrvatskoj zemalja iz kojih su laureati, te druge uvažene osobe iz javnog života.

Cilj Projekta promocije i nagrađivanja najboljih zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi je javno odavanje priznanja i skretanje pažnje javnosti na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva – kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

Pored navedenog, Projekat promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi “GlobalLocal”, ima i dugoročnu zadaću da podstakne i stimulira i druge – manje napredne zajednice i institucije, da unaprijede svoj rad i djelovanje u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.

Ovo je nagrada čitave Vlade FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem, ovo je naś patriotizam!!!“, naveo je Mijatović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.