Sarajevo

Ministar Osmić traži proširenje istrage u slučaju "Krčmarice"

Iz Ministarstva odbrane BiH saopćeno je da pojedini mediji “neobjektivnim informiranjem javnosti” o istrazi u slučaju nestanka materijalno-tehničkih sredstva iz skladišta naoružanja Oružanih snaga BiH “Krčmarice” otvaraju mogućnost za ugrožavanje i ometanje istražnih radnji koje provode Tužiteljstvo BiH i SIPA.

Slika

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić danas se obratio Tužilaštvu BiH, SIPA-i i Centru javne sigurnosti Banja Luka zahtjevom za proširenje istrage o slučaju "Krčmarice", radi zaštite i osiguranja neometanog toka istrage.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopćeno je da pojedini mediji "neobjektivnim informiranjem javnosti" o istrazi u slučaju nestanka materijalno-tehničkih sredstva iz skladišta naoružanja Oružanih snaga BiH "Krčmarice" otvaraju mogućnost za ugrožavanje i ometanje istražnih radnji koje provode Tužiteljstvo BiH i SIPA. 

Osmić je u svom pismu tim institucijama naveo da je posljednji takav napis objavljen je u jučerašnjim "Nezavisnim novinama" pod naslovom "Istraga o krađi oružja tapka u mjestu", u kojem je predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić iznijela vrlo teške optužbe na rad istražnih organa i na rad i ponašanje najodgovornijih osoba u Ministarstvu odbrane. 

Iz tog razloga Osmić traži da s proširenom istragom počnu od njega kao najodgovornije osobe za zakonit rad u Ministarstvu odbrane, te da obuhvate sve njegove saradnike za koje postoji i najmanja sumnja da su na bilo koji način ometali istragu ili prikrivali dokaze. 

– Također Vas pozivam da istragom obuhvatite i one koji tvrde da raspolažu informacijama i objavljuju ih u različitim glasilima, iznoseći vrlo ozbiljne navode i tvrdnje. Uvjeren sam da Vam gospođa Majkić može i treba ustupiti saznanja kojim raspolaže – navedeno je u pismu koje je ministar Osmić uputio Tužilaštvu BiH, SIPA-i i Centru javne sigurnosti Banja Luka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.