Sarajevo

Ministar Osmić primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH

Ministar Osmić je upoznao ambasadora Erinaya o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva odbrane BiH (MO BiH), koja se odnose na put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, kao i o aktivnostima koje Oružane snage BiH realiziraju u zemlji i u operacijama podrške miru u svijetu.

Slika

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić sa saradnicima, primio je jučer u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erinaya.

Tokom sastanka, ministar Osmić je upoznao ambasadora Erinaya o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva odbrane BiH (MO BiH), koja se odnose na put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, kao i o aktivnostima koje Oružane snage BiH realiziraju u zemlji i u operacijama podrške miru u svijetu.

Ambasador Erinay govorio je o prioritetima njegovog angažmana s pozicije ambasadora u BiH, a koji se tiču pomoći i podrške BiH kroz razne vidove i na različitim poljima saradnje, uključujući oblast odbrane, a prvenstveno u domenu vojne edukacije i obuke, te pomoći u opremanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, saopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.

Na kraju sastanka, ministar Osmić je izrazio nadu da će se saradnja u oblasti odbrane nastaviti na obostarano zadovoljstvo, a da će pomoć, koju Turska pruža i u okviru NATO-a, biti značajna podrška Bosni i Hercegovini na putu ka NATO-u.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.