Sarajevo

Ministar Osmić potpisao sporazum o uspostavljanju Balkanskih medicinskih snaga

Ministar Osmić je zahvalio ambasadorici Lilloe na njenoj posvećenosti Bosni i Hercegovini i Kraljevini Norveškoj koja pruža podršku projektima regionalne saradnje, istakavši da će regionalna saradnja u budućnosti imati sve veći značaj.

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić danas je potpisao Sporazum o uspostavljanju Balkanskih medicinskih snaga (BMTF) između Vijeća ministara BiH, Vijeća ministara Republike Albanije, Vlade Republike Makedonije, Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije. 

Sporazum je u ime Kraljevine Norveške, koja je sponzor projekta, potpisala ambasadorica te zemlje u BiH Vibek Lilloe. 

Ministar Osmić je zahvalio ambasadorici Lilloe na njenoj posvećenosti Bosni i Hercegovini i Kraljevini Norveškoj koja pruža podršku projektima regionalne saradnje, istakavši da će regionalna saradnja u budućnosti imati sve veći značaj. 

Ambasadorica Lilloe je također naglasila značaj uspostavljanja Balkanskih medicinskih snaga, za koje smatra da će u budućnosti biti važan faktor u regionalnoj saradnji. 

Balkanske vojne medicinske snage (BMTF) bit će multinacionalna jedinica sposobna za međunarodne misije u okviru i izvan regiona zapadnog Balkana. 

Svrha BMTF-a je da osigura medicinsku pomoć u operacijama odgovora na krizne situacije, kao održivi i brzi odgovor na širok spektar pojave regionalnih situacija opasnosti.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamjenica ministra odbrane za politiku i planove Marina Pendeš s saradnicima iz Ministarstva i Oružanih snaga BiH, a osim ambasadorice Lilloe, uime Kraljevine Norveške prisustvovali su izaslanik te zemlje za projekte u oblasti odbrane i sigurnosti Geir Agnaar Myrseth i vojni ataše u BiH sa sjedištem u Beogradu Tore Andersson, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.