Sarajevo

Ministar Osmić posjetio Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH

U pratnji ministra Osmića bili su i brigadni general Senad Mašović, zamjenika načelnika Zajedničkog štaba za resurse, Vojni muftija u MO BiH Ismail ef. Smajlović, Sekretar MO BiH dr. Muhamed Smajić, pomoćnik ministra za politiku i planove Ahmet H. Omerović i šef kabineta Ministra odbrane Mustafa Sinanović.

SlikaMinistar odbrane BiH Zekerijah Osmić sa saradnicima posjetio je danas Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini NJ.E. mr. Husein ef. Kavazovića. 

U pratnji ministra Osmića bili su i brigadni general Senad Mašović, zamjenika načelnika Zajedničkog štaba za resurse, Vojni muftija u MO BiH Ismail ef. Smajlović, Sekretar MO BiH dr. Muhamed Smajić, pomoćnik ministra za politiku i planove Ahmet H. Omerović i šef kabineta Ministra odbrane Mustafa Sinanović. 

Ministar odbrane se zahvalio reisu-l-ulemi Kavazoviću na prijemu pri čemu je iskoristio priliku i u razgovoru upoznao domaćina o aktivnostima koje se realiziraju i MO i OS BiH. Na sastanku su razmjenjene informacije o stanju vjerskih prava i sloboda u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i o stepenu ostvarenosti istih u sistemu odbrane. Tokom susreta istaknut je značaj ostvarenih reformi u sistemu odbrane i naglašena potreba za nastavkom istih sve do dostizanja traženih standarda koji bi Bosnu i Hercegovinu dodatno približili euro-atlanskim integracijama. 

Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio ministru Osmiću na posjeti i naglasio da Islamska zajednica u BiH snažno podupire napore koje čini Ministarstvo odbrane da Bosna i Hercegovina što prije ispuni sve potrebne uslove i ubrza naš put prema NATO-u, što je od izuzetne važnosti za sve građane naše zemlje. Posebno je naglašen doprinos koji Oružane snage BiH daju svojim učešćem u operacijama podrške miru, što nas dodatno obavezuje na nastavak reformi i dodatnu obuku i osposobljavanje naših pripadnika. 

Ministar odbrane BiH je na kraju razgovora još jednom zahvalio reisu-l-ulemi Kavazoviću na prijemu i obećao daljnje unaprijeđenje procesa ostvarivanja vjerskih prava i sloboda u MO i OS BiH, što je jedan od zahtjeva NATO-a u čemu je Ministarstvo odbrane ostvarilo značajan iskorak.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.