Ministar Nerin Dizdar posjetio napadnutog župnika u Kaknju, uputio se i u Zvornik kod Sejfića

Federalni ministar raseljenih i osoba i izbjeglica Nerin Dizdar jutros je posjetio župnika Žarka Vujicu iz Kaknja kojeg je u subotu navečer napao nepoznati počinilac.

Dizdar je u objavi na svom Facebook profilu napisao da ovakva djela neovisno čime su motivirana pokazuju da se povratničke zajednice tretiraju kao najranjivije i nezaštićene.

“Zato je bitno da institucije nadležni organi odgovore da se otkriju počinitelji ovakvi nedjela kako bi ljudi mogli živjeti sigurno s povjerenjem u institucije sistema. Iz ovog napada vidimo da među nama nažalost postoje pojedinci koji ne poznaju i ne priznaju nikakve svetinje i bitno je da se takvima stane u kraj”, kazao je Dizdar.

Dodao je i da će ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku župi i velečasnom Žarku.

“Iz Kaknja se upućujemo u Kamenicu kod Zvornika gdje je sinoć pretučen povratnik Senad Sejfić. Napadi na povratnike su nedopustivi”, kaže ministar Dizdar.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.