Strazbur

Ministar Mikulić sa čelnicima Agencije lokalne demokratije Vijeća Evrope

Na sastanku je bilo riječi o jačanju saradnje Agencije lokalne demokratije u Federaciji BiH, naročito kad je u pitanju Prijedor, Mostar i Zavidovići gdje već djeluju ogranci Agencije

SlikaFederalni ministar pravde Zoran Mikulić sastao se u Strazburu, tokom 26. sjednice Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, sa direktoricom Agencije lokalne demokratije (ALD) Vijeća Evrope, Antonellom Valmorbida i potpredsjednikom Skupštine ALD-e, Dobricom Milovanovićem.

Kako je saopćeno, na sastanku je bilo riječi o jačanju saradnje Agencije lokalne demokratije u Federaciji BiH, naročito kad je u pitanju Prijedor, Mostar i Zavidovići gdje već djeluju ogranci Agencije.

Agencija lokalne demokratije je misija grupe evropskih gradova, regija i nevladinih organizacija, koju podupire Vijeće Evrope, koji su se udružili s ciljem promicanja lokalnih programa na specifičnim područjima jugoistočne Europe.

Agencija lokalne demokracije promiče demokratski, društveni, kulturni i gospodarski razvitak sljedeći načela tolerancije, poštivanja ljudskih prava i slobode izražavanja.

 Temelji djelovanja su reciprocitet, uključenost i sudjelovanje građanskog društva, izravni kontakti i participacija zajednica, te razmjena iskustava između gradova partnera. 11 agencija djeluje na području Jugoistočne Evrope (u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rep. Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori) i u Gruziji.

Agencije lokalne demokracije (ALD) omogućavaju postizanje vrlo konkretnih ciljeva glede mehanizama lokalne demokracije koja je osnova demokratskog sistema Evrope i Vijeća Evrope, a multilateralna razmjena omogućava susrete i realizaciju mnogih zajedničkih aktivnosti za bolji dijalog među državama i građanima Europe.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.