Sarajevo

Ministar Mašić uručio informatičku opremu u OŠ Fatima Gunić i Dobroševići

Ministar Mašić je podsjetio i na prijedlog jedinstvenih pedagoških standarda i normativa za osnovno obrazovanje u cijeloj Federaciji BiH koji je trenutno u javnoj raspravi u svim školama i kantonalnim ministarstvima obrazovanja.

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić zajedno sa Omarom Krivošijom i Adnanom Subašićem, direktorima kompanija Microsoft i CT Computers BA, posjetio je danas osnovne škole „Fatima Gunić“ i „Dobroševići“ u Sarajevu. Povod posjete bilo je uručivanje računara za dva kabineta informatike uz podršku  navedenih kompanija . Tokom posjete Osnovnoj školi „Fatima Gunić“ ministar Mašić je obišao Spomen-sobu i odao počast učiteljici i trima učenicima te škole koji su tragično stradali od agresorske granate u novembru 1993. godine tokom opsade Sarajeva.

Novi informatički kabineti opremljeni su sa 22 umrežena računara za učenike i dva za nastavnike. Osnovne škole ”Fatima Gunić” i „Dobroševići“ imale  su nedostatnu informatičku opremu te su novi kabineti  značajni, između ostalog, i zbog činjenice da se radi o školama s velikim brojem učenika.

„Od 757 učenika u Osnovnoj školi „Fatima Gunić“, 450 pohađa nastavu informatike, a do sada nisu imali gotovo nikakve uslove. Moderna informatička učionica je značajan korak za školu koja je do sada, nažalost, bila u podređenom položaju“, kazao je Mašić te dodao da će Ministarstvo u skladu s mogućnostima nastojati da situaciju promijeni nabolje i u drugim školama.

Ministar Mašić je podsjetio i na prijedlog jedinstvenih pedagoških standarda i normativa za osnovno obrazovanje u cijeloj Federaciji BiH koji je trenutno u javnoj raspravi u svim školama i kantonalnim ministarstvima obrazovanja.

„Očekujem da će prijedlog vrlo brzo biti usvojen, a predstavljat će prvu stavku koja će precizno definisati normu nastavnika, ali i odrediti koji minimum materijalno-tehničkih uslova treba ispunjavati svaka učionica da bi se u njoj mogao izvoditi primjeren obrazovno-odgojni rad“, rekao je ministar Mašić, te dodao da će do kraja godine biti finaliziran i prijedlog jedinstvenih standarda i normativa za srednje škole u FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.