Mostar

Ministar Mašić uputio čestitku svim učenicima, roditeljima i nastavnicima povodom nove školske godine

Dodao je da nažalost, u školske klupe danas neće sjesti određeni broj učenika iz poplavljenih područja, odnosno iz onih dijelova u kojima se još uvijek obavljaju neophodni sanacioni radovi.

Slika

Povodom početka nove školske 2014./2015. godine Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uputio je čestitku,  svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu, zaželivši im što bolji uspjeh u učenju i radu te obilje lijepih trenutaka zajedničkog učenja i druženja. 

 – Drage učenice i učenici, želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu, mnogo uspjeha u učenju i vladanju te što bolje rezultate u radu. Budite marljivi i predani, kreativni i odlučni, hrabri i odvažni za sve nove prilike i mogućnosti u sticanju znanja, vještina i sposobnosti, kao i pozitivnih ljudskih vrijednosti, jer vas škola, istovremeno, i obrazuje ali i odgaja kao cjelovite ličnosti. Posebne čestitke i dobrodošlicu upućujemo najmlađim školarcima, našim prvačićima, za koje su ovo izuzetno sretni i uzbudljivi dani – rekao je Mašić.

Dodao je da nažalost, u školske klupe danas neće sjesti određeni broj učenika iz poplavljenih područja, odnosno iz onih dijelova u kojima se još uvijek obavljaju neophodni sanacioni radovi. 

Vjerujemo, kazao je Mašić, da će se i oni vrlo brzo pridružiti svojim vršnjacima u redovnom i kontinuiranom praćenju nastave, a obaveza nas odraslih je da i dalje predano i intenzivno radimo na osiguranju kvalitetnijih uvjeta obrazovanja i pružanja jednakih šansi svakom djetetu za potpuni razvoj njegovih mogućnosti, sposobnosti i ukupnih potencijala, navodi se u čestitki federalnog ministra Mašića. 

Početak redovne nastave prolongiran je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu odlukom resornog ministarstva i počet će 8. septembra. 

Federalni ministar obrazovanja nauke prvog dana nove školske godine u posjeti je učenicima iz Konjević-Polja za koje počinje instruktivna nastava u Edukativnom centru u Novoj Kasabi, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.