FMON podržava projekte iz obrazovanja od značaja za FBiH

Ministar Mašić posjetio sarajevsku Osnovnu školu „Džemaludin Čaušević“

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić podsjetio je da je u ovoj školi i u prošloj godini realiziran projekt obrazovanja odraslih, i to kroz pripremno-instruktivnu nastavu i vanredne ispite za završavanje osnovne škole

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić sa saradnicima posjetio je danas, 10.10.2014. godine, Osnovnu školu „Džemaludin Čaušević“ u Sarajevu povodom potpisivanja ugovora o sufinansiranju projekta iz oblasti obrazovanja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Riječ je o Projektu „Podrška odraslima za završetak osnovnog obrazovanja – naknadno sticanje osnovnog obrazovanja s fokusom na žensku populaciju“, koji će podržati Ministarstvo u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM sredstvima iz Budžeta FBiH za 2014. godinu.

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić podsjetio je da je u ovoj školi i u prošloj godini realiziran projekt obrazovanja odraslih, i to kroz pripremno-instruktivnu nastavu i vanredne ispite za završavanje osnovne škole.

Naš je cilj da se poveća broj učesnika u obrazovanju odraslih te poboljša ovaj vid obrazovanja, uz naglasak na osobe sa niskim ili nedovoljnim nivoom obrazovanja, kao osnove za njihov dalji lični i profesionalni razvoj“, kazao je ministar Damir Mašić, dodavši da Ministarstvo i kroz druge programe i aktivnosti kontinuirano daje podršku svim subjektima i organizacijama koje se bave opismenjavanjem i sticanjem osnovnih znanja i vještina potrebnih za uspješno integrisanje u društvene tokove.

Posebno je naglasio da je na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Vlada Federacije BiH utvrdila Nacrt zakona o principima obrazovanja odraslih u Federaciji BiH, koji je trenutno u parlamentarnoj proceduri.

Direktorica JU Osnovna škola „Džemaludin Čaušević“ Beba Šarkinović zahvalila je Federalnom ministarstvu i ministru Damiru Mašiću na saradnji i podršci te iskrenom i otvorenom partnerskom odnosu tokom kojeg je u ovoj školi realizirano više značajnih projekata. Uz spomenute, u školi su prethodnih godina uspješno provedeni i projekti inkluzije i poboljšanja rada sa djecom sa posebnim potrebama te projekti podrške školovanju djece romske nacionalnosti i drugih nacionalnih manjina i socijalno ugroženih kategorija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.