Sarajevo

Ministar Mašić otvorio 17. Federalno takmičenje učenika i studenata muzike

Ovogodišnje takmičenje okupilo je skoro 500 učesnika koji će se takmičiti u različitim muzičko-umjetničkim kategorijama

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić u sarajevskoj Srednjoj muzičkoj školi otvorio je “17. Federalno takmičenje učenika i studenata muzike 2014”, koje se ove godine održava u Sarajevu.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je skoro 500 učesnika koji će se takmičiti u različitim muzičko-umjetničkim kategorijama.

Ministar Mašić naglasio je opravdanost organiziranja takmičenja kao potrebi njegovanja te razvijanja ove predmetne ali i umjetničke oblasti te postojanju mladih talenata na prostoru Federacije BiH čiji rad, trud i rezultate treba afirmirati i verifikovati.

“Posebno me raduje što je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke prepoznalo važnost predmeta “Muzička kultura”, te je prije tri godine napravilo iskorak u odnosu na raniji period, uvrštavajući ovo takmičenje u kalendar federalnih takmičenja Ministarstva, a učenike sa najboljim plasmanima iz oblasti muzičke kulture počelo nagrađivati na manifestaciji “Znanjem u budućnost”, namijenjenoj talentovanim učenicima u Federaciji BiH”, kazao je ministar Mašić.

U svom obraćanju ministar Mašić poručio je učenicima i studentima da su njihova predanost za obrazovanjem, ogroman trud i vrijeme poklonjeni istrajnom radu te želja za znanjem, zasigurno prave smjernice puta ka uspjehu.

“Ne treba zaboraviti da prema tom vrhu, u stalnom pohodu na osvajanje znanja i nagrada, ostaju najuporniji i najvrijedniji čiji nam rezultati daju osjećaj ponosa i radosti. Upravo vi svjedočite pričama o nepresušnoj energiji mlade generacije muzičkih umjetnika koji revitaliziraju snagu naše zemlje i grade svjetove zasnovane na znanju i ljubavi”, poručio je ministra Mašić.

Posebnu zahvalnost uputio je mentorima, nastavnicima i profesorima, koji su prepoznali talenat i trud učenika i studenata te ih usmjeravali na njihovom putu sticanja novih znanja i vještina.

Ministar Mašić poručio je da će Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke putem svojih projekata i programa te partnerstvom sa udruženjima raditi na jačanju intelektualnih i stvaralačkih kapaciteta svih učenika i studenata na području Federacije BiH, kao i na afirmisanju mladih i talentiranih ljudi koji svojim predanim radom i zalaganjem daju značajan doprinos promociji znanja kako u Federaciji BiH, tako i u cijeloj zemlji te svijetu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.