Sarajevo

Ministar Mašić otvorio 17. Federalno takmičenje učenika i studenata muzike

Ovogodišnje takmičenje okupilo je skoro 500 učesnika koji će se takmičiti u različitim muzičko-umjetničkim kategorijama

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić u sarajevskoj Srednjoj muzičkoj školi otvorio je “17. Federalno takmičenje učenika i studenata muzike 2014”, koje se ove godine održava u Sarajevu.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je skoro 500 učesnika koji će se takmičiti u različitim muzičko-umjetničkim kategorijama.

Ministar Mašić naglasio je opravdanost organiziranja takmičenja kao potrebi njegovanja te razvijanja ove predmetne ali i umjetničke oblasti te postojanju mladih talenata na prostoru Federacije BiH čiji rad, trud i rezultate treba afirmirati i verifikovati.

“Posebno me raduje što je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke prepoznalo važnost predmeta “Muzička kultura”, te je prije tri godine napravilo iskorak u odnosu na raniji period, uvrštavajući ovo takmičenje u kalendar federalnih takmičenja Ministarstva, a učenike sa najboljim plasmanima iz oblasti muzičke kulture počelo nagrađivati na manifestaciji “Znanjem u budućnost”, namijenjenoj talentovanim učenicima u Federaciji BiH”, kazao je ministar Mašić.

U svom obraćanju ministar Mašić poručio je učenicima i studentima da su njihova predanost za obrazovanjem, ogroman trud i vrijeme poklonjeni istrajnom radu te želja za znanjem, zasigurno prave smjernice puta ka uspjehu.

“Ne treba zaboraviti da prema tom vrhu, u stalnom pohodu na osvajanje znanja i nagrada, ostaju najuporniji i najvrijedniji čiji nam rezultati daju osjećaj ponosa i radosti. Upravo vi svjedočite pričama o nepresušnoj energiji mlade generacije muzičkih umjetnika koji revitaliziraju snagu naše zemlje i grade svjetove zasnovane na znanju i ljubavi”, poručio je ministra Mašić.

Posebnu zahvalnost uputio je mentorima, nastavnicima i profesorima, koji su prepoznali talenat i trud učenika i studenata te ih usmjeravali na njihovom putu sticanja novih znanja i vještina.

Ministar Mašić poručio je da će Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke putem svojih projekata i programa te partnerstvom sa udruženjima raditi na jačanju intelektualnih i stvaralačkih kapaciteta svih učenika i studenata na području Federacije BiH, kao i na afirmisanju mladih i talentiranih ljudi koji svojim predanim radom i zalaganjem daju značajan doprinos promociji znanja kako u Federaciji BiH, tako i u cijeloj zemlji te svijetu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.