Ministar Magoda pred Evropsko rukometno prvenstvo: Kanton Sarajevo želi pomoći nacionalni tim, ovo je reprezentacija svih nas

Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za nekoliko dana započinje pripreme za predstojeći nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Igrači će pripreme započeti u Sarajevu, dok će 3. januara otputovati u Švicarsku, gdje će učestvovati na Yellow kupu, a potom idu u njemački Mannheim.

Tim povodom jučer je na Ilidži održana i konferencija za medije.

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Nedim Arnautović ovom prilikom se zahvalio onima koji podržavaju reprezentaciju, među ostalim, i Vladi Kantona Sarajevo.

“Hvala i našim reprezentativcima, koji su svojom igrom i radom otišli na Euro. Želim da se zahvalim svim predstavnicima medija, jer ste u svom prostoru našli mjesta za naš sport. Želim da izrazim nadu da ćemo u januaru svi zajedno da se radujemo“, kazao je Arnautović.

Novinarima se obratio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo te član UO RSBiH  Kenan Magoda.

“Ne smijemo zaboraviti da Rukometni savez BiH nije imao ništa, ni kancelarije, ni selektora, a kamoli da bi imao sad uslove da ide u Njemačku. Situacija na terenu nije kao što govorimo i finansijska sredstva nisu dovoljna. Vijeće ministara nas ne prati. Kad se napravi rezultat, ramena igrača, selektora, sekretara služe za tapšanje. Kanton Sarajevo želi da pomogne nacionalni tim, da ne bude podrška samo deklarativna. Koristim priliku da se zahvalim Vladi FBiH i premijeru Nerminu Nikšiću. Nadam se da ćemo u narednoj godini uspjeti da se izborimo za sistemsko finansiranje sporta u BiH. Apelujem i na kolege iz Republike Srpske da učestvuju u finansiranju reprezentacije, jer je ovo reprezentacija svih nas. I od mene veliko hvala ‘BH Telecomu’“, kazao je ministar Magoda.

Selektor Irfan Smajlagić je kazao kako je napravljena selekcija igrača koji su visoko motivirani da daju više nego što mogu.

“Vrlo je važna predanost igrača da daju sve od sebe, da idu do granica svojih mogućnosti, to je jedina garancija za uspjeh. Svaka pobjeda bi bila nekakav iskorak ili napredak“, rekao je selektor Smajlagić.

Kapiten Mirsad Terzić poručio je kako bh. navijače ne treba pozivati posebno.

“Mi smo njima unaprijed dužni da damo sve od sebe. Mi moramo mladim igračima pomoći da im podrška ne bude teret. Neke utakmice koje smo trebali dobiti, izgubili smo zbog pritiska. Moramo prebroditi te male viruse. Moja želja je da prođemo grupu i da ostanemo što duže u Njemačkoj”, rekao je kapiten Terzić.

Evropsko rukometno prvenstvo igra se od 10. do 28. januara, a Zmajevi su smješteni u grupu sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.